Català - Castellano

Buscar
Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo
Des dels inicis, la voluntat de tots els socis i treballadors del Grup La Pau ha possibilitat tirar endavant fites que semblaven impossibles. L’últim exemple, la Fundació. Per això, abans de passar a explicar qui conforma i que és La Pau Solidària, volem donar a conèixer què i qui hi ha darrere, quin és el veritable motor que fa moure tot aquest engranatge. Comencem... Fa més d'un quart de segle, el 14 de juny de 1983, Ambulàncies La Pau, S.C.C.L., va néixer com a Societat Cooperativa de Treball Associat. L'empenta d'un grup de 13 persones, la majoria voluntaris, amb un capital total de 1.300.000 pessetes (ara 7.813 €), va permetre que el seu somni de crear una empresa d'ambulàncies a Badalona es tornés en realitat, definint l'objecte social com el trasllat en ambulància de malalts, accidentats i/o disminuïts. Després d'uns inicis difícils, el 18 de febrer de 1987, va produir-se el canvi de nom per passar a l'actual, La Pau, S.C.C.L., modificant-se també els seus estatuts per primera vegada.

Ja amb la nova denominació, la cooperativa comença a fer-se un nom dins del transport sanitari català, refermant aquesta posició amb les adquisicions d'Ambulàncies Caballero, S.C.C.L. (1992-2008), Ambulancias Grupo Vila y Crisol, S.L. (1993), U.C.I. Mòbil Grupo Vila y Crisol (1993-2006) i Ambulàncies Blanco, S.A. (2001-2006), l'entrada al Consorici del Transport Sanitari de Catalunya (1994-1999) i al Consorci del Transport Sanitari del Barcelonès Nord i Maresme (1996-2006) i la creació de Cisio Serveis, S.A. (1992-2006). Aquest atapeït mapa empresarial dóna pas al Grup La Pau, nom que rep l'actual organització.
A l'any 2000, ja passada la dècada dels 90, època de consolidació, vivim un dels fets més importants de la nostra història: som, per primer cop, adjudicataris del concurs de transport sanitari del Servei Català de la Salut, sent la concessionària exclusiva dels Lots 25 i 26 i acaparant les zones del Barcelonès Nord i la costa del Maresme, fins a Mataró. Tot i que portàvem des dels 80 treballant per l’administració pública, no és fins aleshores que vinculem estretament la nostra societat amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

6 anys més tard, l'1 de juliol de 2006, el model del transport sanitari català torna a canviar, però el que no canvia és la bona feina del Grup La Pau. Tornem a guanyar el concurs del Servei Català de la Salut al Barcelonès Nord (lot 15), al què afegim el del S.E.M., al mateix Barcelonès Nord, però ara també a tot el Maresme (Lot 11). Com ja va passar al 2000, aquesta adjudicació va suposar un creixement exponencial per la nostra organització, augmentant el nostre personal en quasi 200 treballadors i la nostra flota en 35 vehicles. En pocs anys, havíem doblat els nostres recursos per fer front amb seguretat i qualitat a les exigències dels nous concursos.
Paral•lelament, i davant la necessitat de fer front a un sector cada cop més especialitzat i amb una forta competència,varem potenciar la nostra àrea de transport adaptat (autocars), signant contractes amb entitats com l'Ajuntament de Badalona, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, el Consell Comarcal del Maresme, el Consell Comarcal del Barcelonès i la Diputació de Barcelona.

El Present: cimentant el Futur

Mirant enrere podem dir que els nostres 27 anys ens han dotat d’una experiència en tasques socials que ens ha permès oferir un servei més organitzat, amb una línia clarament innovadora, ampliant els medis i modernitzant el nostre transport en funció de les necessitats de les persones. I és que si hi ha un tret diferencial al Grup La Pau, com no ens cansem de repetir, és el seu esperit social, característica que regeix el nostre dia a dia i amb la que pretenem fer front a empreses del sector que compten amb el suport d'importants multinacionals que, lluny d'espantar-nos, no fan més que augmentar el nostre orgull, podent presumir de fets com ser la major cooperativa catalana dedicada al transport sanitari, de les moltes que varem començar, o ser una de les 3 empreses més grans de Badalona.

Tot això, unit a fites com ser la primera i única empresa de Catalunya en obtenir 4 certificacions ISO (qualitat, medi ambient, prevenció de riscos laborals i sistemes de gestió de la qualitat per empreses de transport sanitari), a projectes finalitzats com la construcció d’una nova seu a Badalona que compta amb més de 100 llocs d’aparcament, a la creació d'una moderna i funcional pàgina web o a la publicació de l’innovadora Revista Grup La Pau, dona peu a parlar de que l'actual és la millor època en la història de La Pau.