Català - Castellano

Buscar
Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo
Com hem dit, abans de la creació de la seva Fundació, el Grup La Pau ja realitzava donacions periòdiques a diverses comunitats internacionals amb el fi d’ajudar al seu desenvolupament sanitari. Aquestes accions solidàries s’han basat en l’enviament de transports sanitaris, bàsics i avançats, que han fet més fàcil el trasllat de malalts de zones rurals i/o subdesenvolupades que no gaudien de vehicles d’aquest tipus. De fet, així va començar el què avui és La Pau Solidària perquè, arran d’una d’aquestes donacions anuals, va sorgir el viatge a Garawoll que després serviria per fundar-la.

Tal és la importància d’aquestes accions que alguna d’aquestes ambulàncies ha estat treballant en situacions tan crítiques com el terratrèmol de Perú, a l’agost de 2007, o al d’Haití, al gener de 2010, on el Suport Vital Bàsic que varem donar a la República Dominicana va ser el primer recurs internacional que va entrar al país per fer front a la devastació provocada pel moviment sísmic.

Des de 2007, aquesta és la llista d’ambulàncies donades:

DATA DONACIÓ DONACIÓ PAÍS DONACIÓ
MAIG DE 2007 1 AMBULÀNCIA HONDURES
JUNY DE 2007 1 AMBULÀNCIA BIELORRÚSSIA
JULIOL DE 2007 2 AMBULÀNCIES REPÚBLICA DOMINICANA
SETEMBRE DE 2007 2 AMBULÀNCIES PARAGUAI
FEBRER DE 2008 2 AMBULÀNCIES PERÚ
SETEMBRE DE 2008 1 AMBULÀNCIA GÀMBIA
SETEMBRE DE 2009 1 AMBULÀNCIA SENEGAL
NOVEMBRE DE 2009 1 AMBULÀNCIA + MATERIAL HUMANITARI GÀMBIA


Seguint amb aquesta tònica, hem programat pel mes de maig un acte de donació de 7 vehicles que aniran a distintes associacions solidàries. L’esdeveniment tindrà lloc en un marc tan emblemàtic com és la Plaça de la Vila de Badalona, presidint-lo l’Alcalde de la ciutat, l’Il.lm. Sr. Jordi Serra. Les entitats que rebran els transports sanitaris o adaptats són:

1- Voluntaris de Badalona (transport adaptat)

2- Associació d’Emigrants Treballadors de Garawoll, Gàmbia (2 ambulàncies)

3- Bombers Humanitaris (ambulància)

4- Associació de Guayabaleros Residents a Catalunya (ambulància)

5- Associació Ko’eju, Paraguai (ambulància)

6- Associació pel desenvolupament de la província de Santo Domingo (ambulància)

Aquest serà el primer acte oficial de la Fundació, moment que aprofitarem per presentar el Projecte Garawoll a les autoritats badalonines, motiu pel qual hem invitat a 2 representants governamentals de Gàmbia.